Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prachatice vypsaly výběrové řízení na opravu chaty na vrcholu Libín

Prachatice vypsaly výběrové řízení na opravu horské chaty na vrcholu Libín. Měla by sloužit především jako restaurace, jejíž kapacita by v létě dosahovala stovky míst. Zahájení rekonstrukce město plánuje na květen.

„Budoucí dodavatel musí nejprve zajistit demolici doplňkových staveb, následně upraví současnou zchátralou horskou chatu. Projekt počítá s vybudováním parkovacího stání, opravou vnějšího schodiště a zpevněním ploch komunikací a úpravou zeleně. Nutné bude vybudovat kompletní rozvody vodovodu, kanalizace, dále pak vybudovat zařízení pro likvidaci dešťových a splaškových vod a vrty pro tepelná čerpadla,“ uvedl vedoucí prachatického odboru investic Jaromír Markytán.

Prachatice opraví horskou chatu na vrcholu Libín, otevřou ji nejdřív v roce 2025

Prachatice opraví horskou chatu na vrcholu Libín. V létě 2025 by tam měla začít fungovat restaurace s terasou. Vedlejší budova bude připravená pro ubytování, ale kvůli vysokým cenám stavebních prací se její úpravou bude radnice zabývat případně v...

Za předchozího vedení radnice byl odhad nákladů 25 milionů Kč. Po úpravách projektu a bez prostor na ubytování bude částka 20 milionů Kč. „Dokončení projektové dokumentace a vyhlášení výběrového řízení na dodavatele považujeme za dosažení dalšího velmi důležitého milníku v harmonogramu v rámci této realizace. Restaurace na vrcholu Libína by mohla začít fungovat v létě 2025,“ uvedl prachatický starosta Jan Bauer (ODS). Prachatice koupily chatu, která byla několik let zavřená, v roce 2019 za 8,6 milionu Kč.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky ČR, správa, turistika, reality, stavby, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice vypsaly výběrové řízení na opravu chaty na vrcholu Libín  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.