Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prachatická nemocnice kvůli problémům s vodou omezila provoz

Do pitné vody prachatické nemocnice se dostala voda z kanalizace. Zdravotnické zařízení se provizorně napojilo na vlastní vrt, který používá jako užitkovou vodu. Pacienti a personál dostávají k pití vodu balenou. Odstranění závady může trvat i několik dní. Zatím nejsou známy příčiny toho, proč se splašková voda do pitné dostala.

„Omezili jsme provoz na nezbytně nutný tak, abychom jej zvládli,“ uvedl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš. Pacienti, kteří v nemocnici už byli, v ní také zůstávají. Přibližně 30 až 40 pacientů, kteří by měli být přijati nyní, zamířilo do okolních zdravotnických zařízení. „Odložili jsme také asi zhruba 30 plánovaných operací,“ řekl Čarvaš.

Vodu z vlastního vrtu momentálně používají v nemocnici jen na mytí a splachování. Čarvaš dodal, že kapacita vrtu není malá, ale nemocnice bude přesto hledat řešení, jak se připojit na jiný vodovodní řad. Potom by se provoz zařízení mohl vrátit do obvyklého režimu.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice kvůli problémům s vodou omezila provoz  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.