Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Ve vyhořelé truhlárně v Předmíři bude zatím pracovat osmnáct ze čtyřiceti lidí

Prvních osmnáct zaměstnanců dřevozpracujícího podniku Drevys Pro v Předmíři na Strakonicku se od pondělí po týdenní nucené přestávce vrací do práce. Při požáru 15. května tu vyhořela velká výrobní hala firmy, která zaměstnává čtyřicet lidí. Někteří z nich najdou práci v jiných truhlářstvích v okolí Blatné, další zatím čerpají dovolenou. Příčiny požáru zatím nejsou známy.

„Určitě nechceme končit. Zatím pojedeme zhruba na třetinový provoz. To co shořelo, chceme obnovit,“ uvedl jednatel firmy Pavel Seidl. Podle něj firmě pomohli truhláři z blatenských obcí, kde část zaměstnanců prozatím najde práci. „Někteří si musejí vzít dovolenou a počkat, jak všechno dopadne,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Shořela výrobna dřevěných briket v Řišti. U požáru byli hasiči ze třech krajů 

Při požáru plameny zasáhly asi 1300 metrů čtverečních plochy. Nikdo nebyl zraněn, zaměstnanci stihli včas odejít. Vyšetřovatelé předběžně stanovili škodu na 30 milionů korun. Požár byl ohlášen v 02:30, zasahovalo tam 13 jednotek hasičů. Plameny zcela zničily truhlárnu, uchránit se podařilo obytný dům a stodolu v jejím sousedství.

Podle mluvčí strakonických policistů Jaromíry Novákové policie i hasiči příčiny požáru stále vyšetřují.

Firma Prevys Pro vyrábí nábytkové díly, jako jsou například nohy ke stolům, pro velké dřevozpracující firmy. „Naším největším odběratelem je klatovská Jitona,“ uvedl Seidl.

Foto HZS Jihočeského kraje | Zdroj ČTK

Štítky požár, okres Strakonice, Jitona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vyhořelé truhlárně v Předmíři bude zatím pracovat osmnáct ze čtyřiceti lidí  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.