Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strakonice opravily za 30 milionů Kč ulici Švandy Dudáka

Strakonice po roce dokončily opravu ulice Švandy Dudáka. Náklady byly přes 30 milionů korun a město je plně hradilo z rozpočtu. Nové jsou chodníky, veřejné osvětlení, povrch komunikace, kanalizace i vodovody. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Rekonstrukce začala koncem roku 2017, v předčasném užívání je ulice od 31. prosince 2018. Oproti projektové dokumentaci město ještě nasvítí tři přechody pro chodce. "V ulici je rodinná zástavba a velká frekvence pohybu aut, poblíž je škola. Je to vytížená ulice a byla v dezolátním stavu," řekla Bučoková.

Podle požadavku Policie ČR radnice ještě upraví chodníky, přibudou i vjezdy k některým nemovitostem. Město také nasvítí tři přechody pro chodce. Nasvícení bude stát 289.296 Kč.

Krajský soud v Českých Budějovicích loni v listopadu rozhodl, že obecní volby ve městě jsou neplatné kvůli narušení svobodné politické soutěže. Vyhověl tak stížnosti jednoho z neúspěšných kandidátů. Vedení města podalo proti verdiktu ústavní stížnost a Ústavní soud přiznal odkladný účinek stížnosti, takže komunální volby se ve Strakonicích zatím opakovat nebudou. Volby ve městě vyhrálo vládnoucí hnutí Strakonická Veřejnost, získalo 51,1 procenta hlasů a 16 z 21 zastupitelů.

Strakonice hospodaří kvůli neplatným volbám v rozpočtovém provizoriu. Rozpočtové provizorium znamená, že se hospodaří každý měsíc s dvanáctinou předešlého rozpočtu. Strakonice, kde žije 24.000 lidí, měly loni schodkový rozpočet s příjmy 503,6 milionu Kč a výdaji 565,6 milionu.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, Strakonice, rozpočet, Švanda dudák, Policie České republiky, Ústavní soud České republiky, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice opravily za 30 milionů Kč ulici Švandy Dudáka  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.