Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Bezohlednému kamioňákovi hrozí sedm trestných bodů, zákaz řízení a pokuta až deset tisíc korun, říká dopravní expert

Bezohledné a vysoce nebezpečné chování řidiče předjíždějícího kamionu natočil včera odpoledne nedaleko města Sedlice na Strakonicku Miroslav Chovanec. Na názor a případný postih jsme se zeptali předsedy expertní rady Platforma Vize Nula Romana Budského.

Tento incident jen díky pohotové reakci protijedoucího řidiče i šoféra předjížděného kamionu neskončil nehodou. V tomto případě by určitě nešlo jen o plechy, ale i o zdraví či dokonce životy.

„Po zhlédnutí videa je jasné, že řidič předjíždějícího kamionu porušil všechno, co šlo. V našem případě se jednalo o takzvané nedovolené předjíždění, tedy předjíždění v případech, kdy je to obecnou nebo místní úpravou provozu na pozemních komunikacích zakázáno. Incident se obešel bez nehody. Pokud bude bezohledný kamioňák identifikován, hrozí mu ve správním řízení přidělení sedm trestných bodů, zákaz řízení na šest až dvanást měsíců a pokuta od pět do deseti tisíc korun. Pokud by ale došlo k nehodě a vážnému či dokonce smrtelnému zranění, hrozil by mu mnohaletý pobyt za mřížemi,“ upřesnil Roman Budský.

ČTĚTE TAKÉDalší nebezpečné předjíždění. Kamioňák o kousek minul osobní auto 

ČTĚTE TAKÉPolicisté pátrají po nebezpečném řidiči, který jel v protisměru 
 

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky kamion, předjíždění, Sedlice, Strakonicko, Roman Budský, Miroslav Chovanec, havárie, okres Strakonice

VIDEO: Bezohlednému kamioňákovi hrozí sedm trestných bodů, zákaz řízení a pokuta až deset tisíc korun, říká dopravní expert  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.