Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strakonice opraví střechu zimního stadionu, je v havarijním stavu

Strakonice opraví střechu zimního stadionu, která je v havarijním stavu. Práce za 1,37 milionu korun bez DPH musí být hotové do konce srpna. Město postupně kontroluje stav sportovišť, která vlastní. Loni Strakonice opravily sportovní halu v Lidické ulici, jejíž střecha také byla v havarijním stavu. Rekonstrukce stála 2,8 milionu korun.

Město nechalo na zimním stadionu udělat sondy do konstrukce střechy. Z technické zprávy vyplynulo, že střecha je v havarijním stavu, že do konstrukce zatéká. „Oprava musí být hotová do konce srpna, protože to už se začíná ledovat,“ řekla mluvčí radnice Markéta Bučoková. Střechu opraví firma Tesařství KP.

Podle statika jsou havarijní závady ve střeše stadionu výsledkem toho, že město dříve dlouhodobě zanedbávalo kontroly střešní konstrukce. „Opravdu za ta léta je to těžké zanedbání. Nekontrolovalo se, proto se to vše dohání, a cokoli je třeba udělat, dělá se okamžitě a neodkladně,“ řekla Bučoková.

Bývalý starosta Pavel Vondrys, který byl ve funkci 16 let do roku 2014, dnes řekl, že za jeho vedení město sportoviště kontrolovalo a opravovalo. Řekl, že nynější oprava střechy stadionu není první. „Komplexní rekonstrukci (stadionu) jsme chystali a dílčí úpravy se tam dělaly průběžně. Je tam například chlazení, kde se používá čpavek a které je hodně pod kontrolou. Střecha stadionu je ohromná, kontroly se tam dělaly pravidelně,“ řekl Vondrys.

Autoři | Foto cs.wikipedia.org

Štítky správa, stavby, Strakonice, zimní stadion, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice opraví střechu zimního stadionu,  je v havarijním stavu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.