Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Suché a horké počasí zaměstnává hasiče. U včerejšího požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

Hasiči mají kvůli suchému počasí plné ruce práce. Včera zasahovali jihočeští hasiči u dvou velkých požárů, a to u Sedlce a u Kocelovic. Zde musel být dokonce vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

U včerejšího požáru pole u Kocelovic zasahovalo dvanáct cisteren. Hasiči na místo vyjížděli krátce před osmou hodinou večerní. „K požáru nejdříve vyjeli profesionální hasiči ze stanice Blatná a dobrovolní hasiči obcí Kocelovice, Bělčice a Lnáře. Průzkum na místě ukázal, že požár strniště se rychle šíří, a to i na blízký les. Velitel zásahu si vyžádal další posilové jednotky. Byly povolány cisterny profesionálních hasičů ze stanice Písek a dobrovolných hasičů obcí Blatná, Hajany, Sedlice, Čimelice a Mirovice,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár se vzhledem k suchu a větru po strništi rychle rozšířil na plochu až jednoho hektaru a dostal se i do lesa. Tam zničil porost na ploše přibližně 600 m čtverečních. Operační středisko muselo vyhlásit, vzhledem k rozsahu události, druhý poplachový stupeň.

Po deváté hodině začal velitel zásahu zasahující jednotky postupně vracet na jejich základny. Na poli zůstala po celou noc jednotka dobrovolných hasičů z Kocelovic, která požářiště monitorovala. Škoda, která požárem vznikla, je předběžně deset tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byly jiskry odlétající ze zemědělského stroje.

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, druhý stupěň požárního poplachu, hasiči, Kocelovice, dobrovolní hasiči, Sedlce, Blatná, Bělčice, Lnáře, Písek, Sedlice, Hajany

Suché a horké počasí zaměstnává hasiče. U včerejšího požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.