Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonice opraví střechu bazénu, je v havarijním stavu

Strakonice opraví střechu plaveckého stadionu, která je v havarijním stavu. Práce za 18 milionů korun začnou v květnu, potrvají do září. Radní dnes také rozhodli, že téměř za 800 tisíc korun vznikne projekt, na jehož základě město opraví ochozy a stropy bazénu, jež jsou také v havarijním stavu. Náklady budou kolem dvou desítek milionů. Havarijní stav plaveckého stadionu zjistil statik.

Město již delší dobu prověřuje střechy a konstrukce sportovišť i dalších staveb. „Děláme inventuru majetku a přichází se na různé prohřešky. Na plaveckém stadionu, který je otevřený 50 let, bez opravy střechy, se zjistilo, že neodborným zásahem se tam vyndaly výztuhy. Zřejmě tam překážely, když se tam dávala vzduchotechnika. Když to statik zjistil, vstaly mu vlasy hrůzou na hlavě a povolil provoz na jednu sezonu s podmínkou, že letos to musíme opravit," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost).

Práce udělá strakonická firma Prima, jež zakázku získala. Příští rok chce radnice na plaveckém stadionu opravit ochozy, stropní konstrukce, obklady a izolace. Náklady odhadl místostarosta na deset až 15 milionů.

V roce 2019 opravilo město střechu zimního stadionu, které byla také v havarijním stavu. Opravené jsou i střechy tělocvičen a také sportovní hala u ZŠ Lidická, jejíž střecha byla také v havarijním stavu. Opravená je rovněž střecha tribuny na fotbalovém stadionu.

Problém s bazénem mají i České Budějovice. Hrozí, že bude zavřený několik měsíců, možná i déle než rok. Důvodem je plánovaná rekonstrukce 50 let staré střechy. Práce na její obnově začnou patrně nejdřív za rok, řekl již dříve náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto strakonice.eu

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, bazén, Strakonice, AUDIO, střecha, ANO 2011, TV Prima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice opraví střechu bazénu, je v havarijním stavu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.