Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pozemky na Strakonicku zdědila paní, jejíž manžel zemřel v první světové válce. Stát může dohledat majitele

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových se podařilo dohledat původní majitelku deseti pozemků na Strakonicku, které byly dosud vedeny ve vlastnictví nedostatečně identifikovaného majitele. Žena měla téměř dva hektary pozemků zdědit po svém muži, který zemřel v první světové válce. Díky novým informacím bude moct stát dohledat příbuzné, kterým by měly pozemky patřit.

V případu se jedná o deset pozemků v celkové výměře téměř dvou hektarů. Pozemky se nachází v obci Střelské Hoštice na Strakonicku. Jejich vlastník nebyl podle Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových dostatečně identifikovaný. Začalo proto šetření, které mělo pomoct k dohledání majitele. 

„Šetření započalo zjištěním, že po muži, který padl v první světové válce, získala majetek jeho žena, která se narodila v roce 1883. Prověřením listiny prokazující vlastnictví takzvaného nabývacího titulu z roku 1923 byly zjištěny bližší údaje k majitelce,“ uvedl úřad v tiskové zprávě.

S případem pomohl úřadu Státní oblastní archiv v Plzni, v jehož archivu se dohledala policejní vyhláška z roku 1942, ze které bylo zjištěno místo narození, rodné jméno a změna pobytu. „Ministerstvo vnitra dodalo informaci o datu úmrtí. Na základě všech zjištěných informací byl ÚZSVM schopen podat žádost o projednání dědictví,“ dodal úřad.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ÚZSVM

Štítky Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, pozemky, Strakonicko, první světová válka, pozemek, okres Strakonice, Střelské Hoštice, Státní oblastní archiv v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozemky na Strakonicku zdědila paní, jejíž manžel zemřel v první světové válce. Stát může dohledat majitele  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.