Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Strakonicích začne oprava mostu přes řeku Volyňku

V pondělí 21. března odstartuje rekonstrukce mostu přes řeku Volyňku ve Strakonicích. Původní most z roku 1979 je ve špatném stavu a jeho oprava potrvá do první poloviny července. Stát za akci zaplatí 14 milionů korun bez daně.

Několik desítek let stará konstrukce vykazuje řadu závad. „Vozovka je opotřebená a vyskytují se na ní nerovnosti, hydroizolace je poškozená a lokálně poškozené je i mostní vybavení. Během stavebních úprav budou všechny zjištěné závady odstraněny,“ popsal Adam Koloušek z Týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). 

Firma vymění mostní svršek, očistí nosnou konstrukci a obnoví hydroizolace. „Dále dojde k výměně mostních závěrů, obnově ložisek a sanaci spodní stavby a říms. Obnoveno bude také mostní příslušenství,“ informoval Koloušek. 

Při stavebních pracích bude silnice I/22 na mostě zcela uzavřena. Řidiči tak budou muset využívat objízdnou trasu po silnici I/4. Pro pěší zůstane most po dobu stavby otevřený.

„Stavební úpravy na mostě jsou plánované do první poloviny července a pro Ředitelství silnic a dálnic je provede společnost Metrostav Infrastructure, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou opravy ve výši 14 milionů korun bez DPH,“ dodal Koloušek. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Strakonice, oprava, most, rekonstrukce, investice, řsd, Volyňka, Ředitelství silnic a dálnic, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Strakonicích začne oprava mostu přes řeku Volyňku  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.