Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lama utekla z výběhu a běhala po okolí. Policisté ji odchytili až po několika hodinách

Ojedinělý případ řešili ve středu vodňanští policisté. Dopoledne jim někdo na tísňovou linku nahlásil, že v Drahonicích na Strakonicku se po silnici pohybuje lama, která utekla z nedalekého výběhu. Než však hlídka dorazila na místo, zvíře se ztratilo. Policistům se jej podařilo odchytit až v pozdních večerních hodinách.

O pozdvižení v okolí Drahonic na Strakonicku se postarala lama, která utekla ve středu dopoledne z výběhu jedné z chovatelek v nedaleké obci Skály. Zvíře si to namířilo přímo do Drahonic, kde pochopitelně neuniklo pozornosti místních. Ti lamu nahlásili policistům, kteří se ihned vydali na místo, aby ji odchytili. Lama na ně ale nečekala, a když hlídka dorazila, byla už pryč. Trvalo pak celé odpoledne a večer, než se znovu objevila před zraky místních obyvatel.

„Po 22. hodině pak přišla další zpráva o pohybu lamy, tentokrát u obce Mladějovice. Policisté opět vyrazili na místo oznámení, kde na ně čekala oznamovatelka s dalšími dvěma lidmi,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Společně ji pak zahnali do zdejší malé ohrady.

Policisté poté kontaktovali chovatelku, po jejímž příjezdu na místo začal odchyt vystrašeného zvířete. „Policistům se asi po deseti minutách za asistence majitelky a ostatních přítomných podařilo lamu odchytit,“ informovala Nováková s tím, že majitelka ji poté převezla zpět do výběhu. Celá akce se naštěstí obešla bez újmy na zdraví jak zvířete i lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky lama, zvíře, útěk, policie, Strakonicko, Drahonice, okres Strakonice, Skály, Mladějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lama utekla z výběhu a běhala po okolí. Policisté ji odchytili až po několika hodinách  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.