Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jestřáb se chytil do železné pasti. Se zlomenýma nohama ho museli uspat

Smutný konec měl případ jestřába, který se na konci minulého týdne chytil v Sudkovicích na Strakonicku do železné pasti. Zraněné zvíře našel šestasedmdesátiletý muž, který ho předal městské policii. Ta zvíře ihned odvezla do záchranné stanice, kde už mu ale nedokázali pomoct.

Zraněného jestřába v železné nástraze našel šestasedmdesátiletý muž v Sudkovicích na Strakonicku. Dravce přenesl na služebnu městské policie, kde ho předal strážníkům. „Dravec na tom nebyl vzhledem k rozsáhlému zranění moc dobře. Hlídka proto okamžitě vyjela do Záchranné stanice živočichů v Makově. Šéf stanice uvedl, že se jedná o jestřába, který má zlomené obě nohy," uvedla mluvčí městské policie Petra Krejčová.

Pro zobrazení původní fotografie klikněte ZDE.

Podle šéfa záchranné stanice Libora Šejny šlo o devastující poranění. „Jestřába nebylo možné zachránit a musel se uspat. Co by se stalo, kdyby na jeho místě byl pes, kočka nebo malé dítě? Je šílené, že se to v roce 2022 ještě vůbec děje," komentoval na Facebooku Šejna.

Případ si převzala policie k šetření. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Šejna

Štítky krimi, policie, jestřáb, past, zranění, obecní policie, okres Strakonice, Makov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Takhle se do želez chytali dravci předtím než začali myslivci a rybníkáři trávit dravce karbofuranem.. Nyní, když za držení karbofuranu a kladení karbofuranových návnad byli někteří potrestáni vrátili se k tomuhle také barbarskému způsobu likvidace dravců. Držení želez totiž není zatím trestné Přál bych, těm kdo takové pasti kladou, zažít tu dlouhou a bolestivou smrt.

Pátek, 2. září 2022, 12:18Odpovědět

Jestřáb se chytil do železné pasti. Se zlomenýma nohama ho museli uspat  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.