Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Strakonice vybudují v budově Fezka komunitní centrum za 22 milionů korun

Strakonice vybudují v budově bývalé textilní firmy Fezko komunitní centrum. Jeho kapacita bude 33 lidí, otevřít by mohlo začátkem příštího roku. Náklady budou 21,7 milionu korun, stavba začne v nejbližší době. Rekonstrukci již zahájilo město dřív, ale loni ji přerušily finanční problémy dodavatelské firmy ACG-Real.

Radnice tak musela vypsat nový tendr, jejž nyní vyhrála firma PV Stav. Novináře o tom informovala mluvčí radnice Markéta Bučoková. Město na stavbu získalo dotaci přes šest milionů korun.

„Nově vzniklé komunitní centrum bude zajišťovat sociálně aktivizační služby, podporu pěstounských rodin, doučování či dramaterapii. Zároveň bude garantem komunitně-kulturních akcí, vzdělávacích kurzů, workshopů sebe rozvojových metod či komunikačních dovedností,“ uvedla mluvčí.

Dům je ve špatném stavu, proto je nutné ho opravit. Dělníci obnoví fasádu, střechu i stropní konstrukce. K budově přiléhá přístavba schodiště, místo ní vznikne lehká ocelová konstrukce na výšku dvou podlaží, kde bude nové schodiště a výtah. V komunitním centru by mělo být několik místností; kuchyňské zázemí, zasedací místnost, herna i kanceláře. Podle staršího vyjádření radnice budou prostory vhodné i na podporu pěstounských rodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Czeva

Štítky ČR, správa, sociální, stavby, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice vybudují v budově Fezka komunitní centrum za 22 milionů korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.