Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Muzeum středního Pootaví Strakonice: Nové expozice odhalují bohatou historii a kouzlo regionu

PR článek

Muzeum středního Pootaví ve Strakonicích otevřelo v roce 2022 úchvatné nové expozice. Návštěvníci se mohou ponořit do světa maltézských rytířů, dud a dudáctví, loutek, historie textilu a motocyklů značky ČZ. Nevynechte ani kapitulní síň s ambitem a vyhlídkovou věž Rumpál, které poskytují krásné výhledy do okolí.

Muzeum středního Pootaví v malém jihočeském městečku Strakonice se může pyšnit novými expozicemi, které byly slavnostně otevřeny v roce 2022. Ty přinášejí návštěvníkům jedinečnou možnost ponořit se do bohaté historie a kouzla regionu.

Řád maltézských rytířů

Jednou z nejzajímavějších expozic je výstava věnovaná maltézským rytířům, kteří zanechali hlubokou stopu ve Strakonicích a ovlivnili jejich vývoj na celých 700 let. Návštěvníci mohou obdivovat jejich zbroj, meče, listiny, modely válečných lodí a další historické artefakty. Expozice je doplněna interaktivními prvky, které zabaví celou rodinu.

Dudy a dudácká tradice

Milovníci hudby a folklóru určitě ocení expozici věnovanou dudám a dudáctví. V muzeu je možné obdivovat nejen tradiční dudy, ale také vzácné a unikátní nástroje, které ilustrují bohatou hudební tradici. Navíc si návštěvníci mohou klasické české dudy sami vyzkoušet či poslechnout nepřeberné množství audio a video záznamů dudáckých kapel.

Nechybí ani expozice věnovaná historii textilu a látek, která úzce souvisí s bohatou minulostí města Strakonic. Návštěvníci mají možnost objevit příběhy a tradice spojené s textilním průmyslem regionu. V expozici jsou prezentovány historické nástroje, vzorky látek a další artefakty, které dokumentují rozvoj textilního průmyslu a jeho význam pro místní ekonomiku.

Další zajímavou expozicí je sbírka loutek, která přibližuje loutkářskou tradici v regionu. Návštěvníci se seznámí s tradičními i moderními loutkami a dozvědí se o významných osobnostech tohoto uměleckého žánru. Pohádková atmosféra a zábavné interakce potěší nejen děti, ale i dospělé diváky.

Motocykly značky ČZ

Pro milovníky motocyklového sportu muzeum vystavuje zajímavou sbírku motocyklů značky ČZ. Tato exkluzivní sbírka zahrnuje vzácné modely, které dokumentují vývoj motocyklů od počátků až po současnost. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost shlédnout motocykly, které změnily průmyslovou historii regionu. Zároveň je možné sledovat i vývoj motocyklových závodů a úspěchy, které značka ČZ dosáhla nejen u nás, ale i ve světě.

Součástí prohlídky jsou i nádherné prostory kapitulní síně s ambitem a vyhlídková věž Rumpál.

Nové expozice v Muzeu středního Pootaví ve Strakonicích jsou úžasným zdrojem poznání a zábavy pro návštěvníky všech věkových kategorií. Přijďte se nechat unést do historie a odkrýt bohatství regionu, kterému se muzeum věnuje s vášní a oddaností.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky strakonice, muzeum, kultura, pozvánka, expozice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum středního Pootaví Strakonice: Nové expozice odhalují bohatou historii a kouzlo regionu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.