Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Povodí Vltavy začne v roce 2025 stavět středisko ve Strakonicích, za 85 milionů korun

Povodí Vltavy chce v roce 2025 začít stavět nové provozní středisko ve Strakonicích. Počítá s náklady 85 milionů Kč bez DPH. Budovu navrhnou brněnští architekti Kristýna Shromáždilová a Lukáš Fišer, kteří zvítězili v architektonické soutěži. Přihlásilo se do ní 57 týmů z Česka, Slovenska, Francie, Dánska nebo Lucemburska.

„Jasným přáním Povodí Vltavy bylo jít příkladem v šetrnosti k životnímu prostředí, využívání obnovitelných zdrojů a hospodaření s vodou. Provozní areál Povodí Vltavy ve Strakonicích by tak měl být vzorem výstavby respektující místní poměry, ochranu životního prostředí a udržitelnost, nejen pro veřejný sektor," uvedl mluvčí státního podniku Povodí Vltavy Hugo Roldán. Porota na vítězném návrhu ocenila provázání s řekou, které umožňuje výhledy, i dobré zasazení do okolí

Povodí Vltavy spravuje na území 28 708 kilometrů čtverečních 21 900 kilometrů vodních toků. Hospodaří se 115 vodními nádržemi, stará se o 21 plavebních komor na Vltavské vodní cestě a o 354 jezů.

Státní podnik Povodí Vltavy loni téměř zečtyřnásobil zisk na 96,7 milionu korun. V roce 2021 měla firma zisk 24,3 milionu korun, loni tedy meziročně vzrostl o 298 procent. Výnosy stouply o 13 procent na 1,57 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy umístěné se Sbírce listin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Povodí Vltavy

Štítky stavby, voda, architektura, Povodí Vltavy, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodí Vltavy začne v roce 2025 stavět středisko ve Strakonicích, za 85 milionů korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.