Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeňská teplárenská zahájila jednání o strategickém partnerství v Teplárně Strakonice

Společnost Plzeňská teplárenská se chystá expandovat na jih. Zahájila totiž jednání na strakonické radnici o možném strategickém partnerství v Teplárně Strakonice mezi zástupci Plzeňské teplárenské a zástupci města Strakonice. Zákazníci plzeňské teplárny mají v současné době nejlevnější teplo v ČR. Plzeňskou teplárenskou vlastní město Plzeň společně s miliardářem Danielem Křetínským.

„Plzeňská teplárenská a město Strakonice projednaly aspekty případného spojení svých sil při dodávkách tepla s využitím synergických efektů. Zahajovací diskuse řešila návrh formy možné spolupráce, formát transakční dokumentace a časový rámec jednotlivých kroků. Obě strany deklarovaly zájem pokračovat v dalším jednání,“ informovala mluvčí společnosti Petra Sigerová. „Shodli jsme se na tom, že cílem musí být oboustranně výhodná spolupráce a zajištění přijatelných cen tepla pro občany města,“ uvedl po jednání Václav Pašek, generální ředitel Plzeňské teplárenské Václav Pašek.

Plzeňskou teplárenskou vlastní z 65 procent město Plzeň a 35 procent má EPH miliardáře Daniela Křetínského. Teplárenská společnost dodává teplo do více jak 54 tisíc plzeňských domácností, což představuje přibližně 163 tisíc obyvatel města z celkového počtu 180 tisíc obyvatel Plzně. Současně dodává teplo i do škol, školek, zařízení sociální péče, zdravotnických zařízení a plzeňských firem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky Plzeňská teplárenská, Teplárna Strakonice, teplárenská společnost, producent tepla, strategické partnerství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská teplárenská zahájila jednání o strategickém partnerství v Teplárně Strakonice  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.