Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž si chtěl přes internet koupit traktor. Přišel o 70 tisíc korun

O zhruba 70 tisíc korun přišel muž z Volyňska, který si chtěl na internetovém portálu koupit inzerovaný zahradní traktor. Z prodejce se ale vyklubal podvodník, který zneužil jméno existující firmy, nechal si za zboží zaplatit, ale nikdy ho nedodal. Případ vyšetřují strakoničtí policisté.

Podobnými případy, kdy se nechají lidé oklamat přes internet, se policisté zabývají téměř denně. Tentokrát se na ně obrátil muž z Volyňska na Strakonicku, který zareagoval na inzerát na portálu bazos.cz. 

V něm prodejce vystupující pod smyšleným jménem jako zástupce firmy z Chebu nabízel k prodeji zahradní traktor. „Podle pokynů údajného prodejce poslal poškozený zálohy na vystavené faktury v celkové výši 70 000 korun. Když si ale pro traktor do firmy osobně přijel, na místě se dozvěděl, že se firma zabývá pouze opravou zemědělské techniky, ne prodejem. Ani muž pod uvedeným jménem u nich nepracuje,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Případem se policisté zabývají. Zároveň před podobnými nákupy opětovně varují. „Buďte obezřetní a informace si ověřte dřív, než pošlete finanční prostředky na cizí účty,“ uzavřela mluvčí

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, prodej

Muž si chtěl přes internet koupit traktor. Přišel o 70 tisíc korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.