Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Požár zachvátil les u Bělčic na Strakonicku. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu a vyžádali si leteckou podporu

, aktualizováno 11. srpna 2024, 7:00

V sobotu krátce před 16. hodinou vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu u obce Újezdec nedaleko Bělčic na Strakonicku, kde došlo ke vzplanutí lesního porostu. Na místě aktuálně zasahují jihočeští i středočeští hasiči. Vzhledem k nepřístupnému terénu si velitel zásahu vyžádal letecké hašení.

„Hoří přiblizně dva hektary lesního porostu. Z Jihočeského kraje zasahuje 7 cisteren profesionálních hasičů ze stanice Blatná a dobrovolných jednotek obcí Lnáře, Blatná, Kocelovice a Belčice. V rámci mezikrajské výpomoci nám pomáhají kolegové ze Středočeského kraje,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Vzhledem k obtížně přístupnému terénu si velitel zásahu vyžádal letecké hašení. Příčina požáru zatím není známa. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po pěti hodinách hašení. Nakonec plameny zasáhly téměř pět hektarů lesa. Na místě jednotky zůstaly ještě během noci ze soboty na neděli. Zásahu se účastnilo asi 6 desítek hasičů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky okres Strakonice, Bělčice, Jihočeský kraj, les, Blatná, Lnáře, Kocelovice, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zachvátil les u Bělčic na Strakonicku. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu a vyžádali si leteckou podporu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.