Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zkoušel prodat malotraktor pět měsíců po krádeži, policisté ho ale vypátrali

Jihočeští policisté za sebou mají další úspěšně vyřešený případ. Tentokrát se jednalo o krádež malotraktoru na Táborsku z konce září loňského roku. Pečlivé zkoumání všech stop je dovedlo do zdárného konce, tedy k dopadení pachatele, který krádeží způsobil škodu téměř 100 tisíc korun.

Zloděj se zaměřil na malotraktor značky MT 8050 z roku 1991, který si vyhlédl v katastru obce Radimovice u Želče. Vpředu měl radlici na sníh, vzadu přívěsný vozík. Pachatel se do objektu rekreačního střediska dostal násilím, a tak škoda včetně hodnoty odcizeného stroje vystoupala ke 100 tisícům korun.

„Jako v mnoha obdobných případech se potvrdilo, že pachatel nekrade nářadí či zahradní techniku proto, aby s ní pracoval, nýbrž za účelem jejího následného prodeje a tudíž finančního zisku. Stejně tak se tento malotraktor objevil na scéně ve chvíli, kdy byl nabídnut k prodeji,“ přidává mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek.

Kriminalisté už v tu dobu věděli, co dál dělat. Dopracovali se k muži, který malotraktor nabízel k prodeji a koncem minulého týdne jej zadrželi. Zároveň ho obvinili z trestného činu krádeže. Pokud mu bude před soudem prokázána vina, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše pěti let.

Štítky krádež, malotraktor, okres Tábor, Radimovice u Želče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkoušel prodat malotraktor pět měsíců po krádeži, policisté ho ale vypátrali  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.