Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nehoda pandurů s osobákem stála armádu devadesát pět milionů korun

Oprava pandurů, které se v roce 2016 srazily u Tábora s osobákem, trvala tři roky. Při nehodě se zranilo celkem 10 lidí, z toho 8 vojáků. Poslední opravený obrněnec si vojáci převzali koncem března. Cena za opravy se vyšplhala k 95 milionům korun.

Pětice pandurů a osobní auto havarovaly 4. listopadu 2016 v Táboře Čekanicích. Hlavní příčinou nehody bylo podle policie nedodržení dostatečné vzdálenosti mezi vozidly. Tři vojáci za prohřešek dostali pokutu dva tisíce korun. Jeden z pandurů byl při nehodě poškozen lehce, a tak ho opravili u mateřského útvaru. U zbývajících čtyř transportérů došlo k vážnějším poškozením, a proto je armáda odeslala do kopřivnické společnosti Tatra Defence Vehicle.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední opravený Pandur dostane armáda na konci února 

Celková cena opravy čtyř vozidel je 95 milionů korun,“ uvedla mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Ta zahrnuje jak opravu, tak odbornou prohlídku a podrobné zdokumentování opravovaných dílů.

Česká armáda má k dispozici 107 bojových vozidel Pandur. Uzpůsobeny jsou třeba jako bojové vozidlo pěchoty nebo jsou ve zdravotnické verzi. Všechny z nich jsou obojživelné. 

Foto pcr.cz

Štítky pandur, nehoda, miliony, škoda, armáda, havárie, oprava, Tábor, Tatra Defence Vehicle, Magdalena Dvořáková, Armáda České republiky

Nehoda pandurů s osobákem stála armádu devadesát pět milionů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.