Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Poslední opravený Pandur dostane armáda na konci února

Do konce února by měla mít armáda zpět všechna obrněná vozidla Pandur, které se v roce 2016 srazila u Tábora. Dva opravené stoje mají podle Rozhlasu táborští vojáci zpět od poloviny prosince. Podle původních informací měly opravy trvat až do konce roku 2019.

K nehodě došlo před více než dvěma lety u Tábora. Hlavní příčinou bylo podle policie nedodržení dostatečné vzdálenosti mezi vozidly. Jeden z pěti havarovaných pandurů byl tenkrát poškozen lehce, a byl opraven u mateřského útvaru.

ČTĚTE TAKÉ: Po střetu s fabií u Tábora budou čtyři pandury mimo provoz tři roky 

U zbývajících čtyř transportérů došlo k vážnějším poškozením, a proto je armáda odeslala do kopřivnické společnosti Tatra Defence Vehicle. Ta táborským vojákům předala už tři opravené stroje. Poslední Pandur by měl útvar dostat na konci února. Výši škody bude podle mluvčí Generálního štábu Armády České republiky Magdaleny Dvořákové možné určit až po dokončený všech oprav.  

Při nehodě bylo lehce zraněno celkem deset osob. Tři vojáci dostali za prohřešek pokutu dva tisíce korun. 

Foto Policie České republiky

Štítky společnost, armáda, pandur, nehoda, vojsko, fabia, oprava, Táborsko, Tábor, Tatra Defence Vehicle, Magdalena Dvořáková, Generální štáb Armády České republiky

Poslední opravený Pandur dostane armáda na konci února  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.