Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič jel na D3 v protisměru, pátrá po něm policie

Další jízdu v protisměru vyšetřují policisté na Táborsku. K události došlo ve čtvrtek krátce po sedmé hodině večer. Auto v protisměru nahlásili na policii hned tři svědci. Řidiči fábie se zřejmě podařilo z dálnice sjet či otočit se a zmizet pryč. Policisté po něm teď pátrají.

Řidič jel v protisměru na přibližně 109. kilometru dálnice D3 ve směru z Tábora na Budějce. „Na uvedené místo a přilehlé nájezdy koridoru dálnice byly okamžitě vyslány policejní hlídky dálničního oddělení Chotoviny a obvodních oddělení Veselí nad Lužnicí a Soběslavi. V pohotovosti ke vzlétnutí byl také připraven policejní vrtulník,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Řidiči fábie se podařilo z dálnice sjet nebo otočit se a zmizet pryč. Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě či jiným komplikacím. Policisté teď hledají řidiče i svědky, kteří riskantní jízdu v protisměru mohli natočit na palubní kameru.

„Vyzýváme tímto řidiče osobáku tovární značky Škoda Fabia, aby se přihlásil policistům dálničního oddělení Chotoviny a podal k události vysvětlení. Současně vyzýváme každého, kdo v dané době úsekem D3 jižně od Veselí nad Lužnicí projížděl a mohl by díky záznamu na videokameře přispět jakoukoliv další informací, aby ji předal dálničním policistům,“ dodal Doubek.

Pokud se řidiči stane, že se na dálnici ocitne v protisměru, je velice riskantní pokračovat v jízdě, stejně jako se na dálnici otáčet. Policisté proto doporučují s autem u krajnice zastavit, zapnout varovné blinkry, s oblečenou reflexní vestou opustit auto i koridor dálnice a zavolat linku číslo 158.

Foto Jana Kroneislová

Štítky jízda v protisměru, policie, Táborsko, dálnice D3, dálnice, okres Tábor, Veselí nad Lužnicí, Chotoviny, České Budějovice, Tábor, Soběslav, Škoda Fabia

Řidič jel na D3 v protisměru, pátrá po něm policie  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.