Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Táborská setkání budou kvůli covidu bez průvodu a vstupného

Festival Táborská setkání bude druhým rokem kvůli koronaviru v omezeném režimu. Stejně jako loni se nebude platit vstupné, zrušený je historický průvod a program bude na více místech po městě. Město podpoří 30. ročník sumou 600 tisíc korun z dvoumilionové rozpočtové rezervy slavností. Uvedl to starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Největší festival ve městě bude od 10. do 12. září.

Vstupenky tvoří za normálních okolností téměř polovinu příjmů festivalu. Na třídenní akci stojí jindy v předprodeji 200 korun, což je podle Pavlíka spíš symbolická částka. "Kdyby nebyl covid, lidé by se vstupným problém neměli," řekl starosta. Doufá, že se návštěvníci po pandemii budou těšit na festival v původní podobě a ochota platit vstupné se nevytratí. Pokud jsou Táborská setkání bez omezení, rozpočet akce bývá kolem šesti milionů korun. Město ale zhruba čtyři miliony vybere za vstup na placenou scénu na náměstí, kde vystupují největší hvězdy.

Loni se festival kvůli koronaviru změnil: místo velkého pódia na náměstí bylo několik menších po městě, čímž se zabránilo tomu, aby se lidé shlukovali. Podobné to bude letos, jen na Žižkově náměstí vznikne středně velká scéna, na které vystoupí Hradišťan s Jiřím Pavlicou nebo Aneta Langerová. V programu figurují i Dasha, Znouzectnost, Swing Band Tábor, ohňová show, ohňostroj nad nádrží Jordán, středověký špitál nebo dětské aktivity.

V září 2019, kdy se naposledy uskutečnil festival bez omezení, na něm vystoupili Richard Müller, Gipsy.cz či Tata Bojs. Zúčastnilo se víc než deset historických souborů a skupin, na programu se podílelo přes tisíc účinkujících. Na třídenní akci dorazilo zhruba 20 tisíc návštěvníků.

Táborská setkání se konají od roku 1992, vždy v polovině září. Program je zaměřený na historii města a husitství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zábava, festival, omezení, Tábor, COVID-19, slavnost, Richard Müller, Aneta Langerová, Dagmar Sobková, Jiří Pavlica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská setkání budou kvůli covidu bez průvodu a vstupného  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.