Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeští záchranáři vyjíždějí k pacientům z nové základny ve Veselí nad Lužnicí

Jihočeští záchranáři už měsíc využívají nové výjezdové stanoviště ve Veselí nad Lužnicí. Základna má zajistit lepší dostupnost při výjezdech k soutoku Lužnice a Nežárky i několika pískovnám v okolí Třeboně. Náklady na její vybudování se přiblížily dvěma milionům korun.

„Zajištění neodkladné přednemocniční lékařské péče pro pacienty je pro nás prioritou. Díky zprovoznění této základny ve Veselí nad Lužnicí se daří tyto cíle naplňovat," řekl hejtman Martin Kuba (ODS). Zároveň připomněl, že to není tak dlouho, kdy bylo za stejným účelem zprovozněno zrekonstruované výjezdové stanoviště záchranné služby v Českem Krumlově.

Nová zdravotnická základna ve Veselí nad Lužnicí se nachází v blízkosti vlakového nádraží s výjezdem na hlavní ulici a nedaleko nájezdu na D3. Její vybudování si vyžádalo náklady necelé dva miliony korun. „Prostory vybudoval po dohodě Jihočeského kraje, města Veselí nad Lužnicí a zdravotnické záchranné služby soukromý investor a naši záchranáři jsou zde v nájmu, který budeme splácet,“ upřesnil ředitel jihočeské záchranné stanice Marek Slabý. Dodal, že ve Veselí bude působit posádka bez lékaře a bude spolupracovat v případě potřeby s lékařskými posádkami z Tábora, Českých Budějovic nebo Třeboně.

Na jihu Čech momentálně vyráží za pacienty 56 posádek Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje ze 33 základen, včetně té ve Veselí nad Lužnicí. Průměrně absolvují 250 výjezdů za 24 hodin, tedy 10 za hodinu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv

Štítky záchranná, služba, základna, Veselí nad Lužnicí, pacient, Třeboň, Lužnice, Nežárka, Česko, Martin Kuba, ODS, Marek Slabý, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští záchranáři vyjíždějí k pacientům z nové základny ve Veselí nad Lužnicí  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.