Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V nemocnici v Opařanech by nově mělo pracovat šest kvalifikovaných lékařů

Dětská psychiatrická nemocnice (DPN) v Opařanech na Táborsku bude i od ledna pokračovat v provozu. Nemocnici kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu hrozil zánik. Nově by však v DPN mělo pracovat šest atestovaných dětských psychiatrů. Sdělila to mluvčí nemocnice Jana Sosna Voňavková. DPN v Opařanech patří mezi pouhá tři pracoviště tohoto druhu v zemi.

„Jsme velmi rádi, že naši dětští pacienti budou moci dále navštěvovat náš areál nemocnice beze změny,“ uvedla mluvčí nemocnice Jana Sosna Voňavková.

Opařanské psychiatrii hrozilo, že její služby převezme českobudějovická nemocnice. V DPN v posledních měsících pracovaly jen dvě atestované dětské psychiatričky a obě na konci roku odchází do důchodu. Nemocnici se dlouho nepodařilo sehnat náhradu. „Připravujeme smlouvy pro šest lékařů, kteří zde budou v novém týmu figurovat,“ řekla mluvčí. Podle ní současná personální situace odpovídá požadavkům opařanské nemocnice.

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech zůstane, podařilo se sehnat lékaře

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech na Táborsku nebude muset skončit. Podařilo se najít lékaře, kteří jsou ochotni nastoupit a zajistit péči o dětské pacienty. Na twitteru to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Nemocnici v...

DPN v Opařanech se před časem stala vítězem projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2021. Cenu uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví. Nemocnice má 90 lůžek. Přibližně 50 procent hospitalizovaných pacientů ve věku od pěti do 18 let je z Jihočeského kraje. Za rok zařízení léčí na lůžkách a v ambulancích kolem tisícovky dětí z celé republiky. Nemocnice má dvě oddělení pro děti od tří do 18 let.

Areál nemocnice je v barokním komplexu bývalého opařanského zámku, což byl původně od počátku 18. století jezuitský klášter. Po několika majetkových změnách začal provoz psychiatrické léčebny pro dospělé v září 1887. Psychiatrická péče o dospělé byla roku 1924 nahrazena dětskou psychiatrií.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, děti, Opařany, jižní čechy, zdravotnictví, okres Tábor, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici v Opařanech by nově mělo pracovat šest kvalifikovaných lékařů  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.