Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Tábor přidal na investice 100 milionů. Za peníze opraví ulice či školy a vybudují sportovní halu

Město Tábor přidalo do rozpočtu na investice pro letošní rok 100 milionů korun. Zastupitelé rozhodli o rozdělení těchto peněz, díky kterým se opraví ulice, některé stavby, a zároveň část financí zamíří na sportovní halu Mír.

Tábor tak bude letos investovat více peněz, než původně rozpočet předpokládal. Zastupitelstvo 31. ledna 2022 schválilo posílení výdajové stránky rozpočtu o částku 102 miliony korun.

„Je to dáno tím, že na začátku roku už přesně známe daňové doplatky, se kterými lze ještě pracovat. Už při prosincovém schvalování rozpočtu bylo avizováno posílení kapitálového rozpočtu, který jsme původně vzhledem k pandemii stanovili velmi obezřetně,“ uvedl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). 

Plnění příjmů z daní v roce 2021 bylo o 71 milionu korun vyšší, než byl upravený rozpočet. „Pozitivní vývoj inkasa daňových příjmů se projevil i ve výši doplatku daní za rok 2021, který město inkasovalo v lednu 2022 ve výši 31 milionů korun,“ přidal mluvčí města Luboš Dvořák.

Postaví parkovací dům

Zastupitelstvo schválilo několik bodů, které peníze rozdělují. Celkem 20 milionů zamíří na posílení Fondu dopravní infrastruktury. Tam se počítá s chodníky a zelení na třídě ČSLA za 11 milionů korun, parkováním v ulici Náchodská za pět milionů či rekonstrukcí chodníků a vybudováním místa na tříděný odpad v ulici Bechyňská také za pět milionů.

Dalších 17 milionů zamíří na posílení oprav na základních školách, 13,5 milionů zastupitelé poslali na dofinancování sportovní haly Mír a přes 14 milionů pomůže s investicí domu v Budějovické ulici, kde vzniknou prostory pro regionální oddělení Městské knihovny a archiv městského úřadu. „Zřízení archivu má svoje důvody. Například Stavební úřad musí archivovat dokumenty po dobu 20 let. Máme prostorové potíže, kam vše uskladnit. Uvažovali jsme o novostavbách ve dvou lokalitách, ale obě varianty se ukázaly dražší než adaptace bývalé tržnice, což je objekt bez oken, odpovídající charakteru původního krytu,“ popsal starosta.

V roce 2021 pak město Tábor získalo dotace přes 80 milionů korun výstavbu Centra pro seniory. Tím se uvolnily finanční prostředky ve Fondu rezerv a rozvoje, které byly na tuto akci připravené. Zastupitelstvo částku rozdělilo tak, že 40 milionů korun půjde na výstavbu parkovacího domu na Sídlišti nad Lužnicí a 34 milionů korun poslali na stavbu tělocvičny ZŠ v Táboře-Čekanicích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Tábor

Štítky Tábor, peníze, investice, rozpočet, město, jižní čechy, sportovní hala, Luboš Dvořák, Československá lidová armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor přidal na investice 100 milionů. Za peníze opraví ulice či školy a vybudují sportovní halu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.