Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Táborsko získalo posilu se zkušenostmi z polské ligy. Loučí se Holiš

Druholigové Táborsko posílil stoper Michal Bezpalec. Na svém kontě má přes 60 ligových startů a uplynulé roky sbíral zkušenosti v Polsku. Klub naopak opouští obránce či defenzivní záložník Roman Holiš. Dukla Praha za něj zaplatila výstupní klauzuli.

Defenzivu druholigového Táborska posílil pětadvacetiletý rodák ze Strakonic Michal Bezpalec. Klub o tom inormoval na svém webu. Na svém kontě má přes 60 ligových startů a v nejvyšší soutěži debutoval v 19 letech. 

V Dukle Praha působil Bezpalec do roku 2019, kdy odešel do polského klubu Termalica Nieciecza. V jeho dresu si zahrál druhou i první ligu. Za Táborsko už stoper naskočil do jednoho utkání, ale jeho další působení zkomplikovaly administrativní povinnosti. 

Defenziva Jihočechů zároveň o jednoho hráče přišla. S klubem se loučí obránce a defenzivní záložník Roman Holiš, odchovanec Baníku Ostrava. „Byli bychom nejraději, kdyby Roman zůstal v našem kádru. Ve smlouvě má však výstupní klauzuli. Částku, která je s ní spojena, je Dukla ochotna zaplatit. Roman navíc chce odejít. Mrzí nás to, protože jsme nechtěli oslabit, ale posílit tým. Bohužel však měl takovou smlouvu,“ řekl pro klubový web výkonný ředitel Martin Vozábal.

Holišovi klub pomáhal za odvedenou práci mimo jiné při záchraně ve druhé nejvyšší soutěži. „Nejprve bych vám chtěl poděkovat za skvělý rok a půl, kde jsem prožil jen krásné chvíle. V Táboře jsem byl nadmíru spokojený, ale rozhodnul jsem se pro Duklu Praha hlavně kvůli sportovním ambicím postoupit do ligy a udržet se v lize. Určitě se s některými z Vás ještě potkáme, protože nejste jen spoluhráči, ale skvělí kamarádi. Věřím, že budete pod novým trenérským štábem úspěšní. Ještě jednou bych rád poděkoval všem spoluhráčům, trenérům, vedení a také fanouškům,“ vzkázal fanouškům Roman Holiš.

Už v květnu Jihočeši informovali o dvou posilách. Po úspěšném hostování zamířil do Tábora na přestup obránce či záložník Daniel Kosek. Smlouvu podepsal na dva roky. „Je to levonohý hráč a těch je málo. Daniel má ideální věk a odpovídající potenciál. Jsme rádi, že se stal naším kmenovým hráčem,“ řekl tehdy Vozábal. Kromě něj přišel na jih Čech dvacetiletý stoper Musa Itopa, který naposledy hrál za Zbuzany. Táborsko už zahájilo přípravu, při které vyzve mimo jiné Viktorii Plzeň, 1. FK Příbram či Bohemians 1905. 

Ohodnoť článek

Foto FC Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, přestupy, okres Tábor, FK Dukla Praha, Michal Bezpalec, Polsko, Martin Vozábal, Daniel Kosek, FC Baník Ostrava, Tábor, FC Viktoria Plzeň, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko získalo posilu se zkušenostmi z polské ligy. Loučí se Holiš  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.