Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kulový blesk je připravil o střechu nad hlavou. Dcera založila sbírku na pomoc rodičům

Během několika chvil přišli o střechu nad hlavou. Dům Škaloudových v Raděticích u Bechyně zasáhl před několika týdny kulový blesk, který způsobil škodu ve výši stovek tisíc korun. Jejich dcera Lenka Škaloudová se proto rozhodla založit sbírku.

Když kulový blesk zasáhl dům na Táborsku, byli uvnitř dva lidé. Oba jsou naštěstí v pořádku. „Blesk zasáhl střechu obytné části, zničil elektriku a udělal díru do stropu. Chtěla bych touto cestou pomoct rodičům vybavit znovu dům. Táta je elektrikář a téměř všechno si opraví a znovu postaví sám. Dům koupili starý a už 16 let ho rekonstruují,“ popsala Lenka Škaloudová v online sbírce, kde vybírá 300 tisíc korun.

Kulový blesk srazil střešní tašky, poškodil omítky, strop, zdivo, zasklení verandy a vypálil elektrorozvod v domě i se spotřebiči. Dům je pojištěný, na vybavení poslala pojišťovna 49 tisíc korun.

„Peníze budou použity na vnitřek domu, na vybavení a postavení znovu místností. Mamka každý rok posílá peníze na nadaci loutky v nemocnici. I ona moc ráda zase pomůže dál a třeba i větším obnosem, než si mohla doteď dovolit, takže peníze které se vyberou navíc pošle na nadaci loutky v nemocnici,“ vzkázala Škaloudová.

Ta zároveň poděkovala všem, kteří pomohli. Do 3. července lidé poslali téměř 65 tisíc korun. 

Kulový blesk je vzácný přírodní fenomén spojený s bouřkami. Jev trvá déle než blesk, který je možné sledovat zlomek sekundy. Kulový blesk dosud není dostatečně prozkoumán a vysvětlen. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Škaloudová

Štítky sbírka, Kulový blesk, rodiče, dcera, pomoc, dům, střecha, Radětice, peníze, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulový blesk je připravil o střechu nad hlavou. Dcera založila sbírku na pomoc rodičům  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.