Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zhruba 130 táborských domácností je kvůli havárii bez tepla a teplé vody

Přibližně 400 obyvatel Tábora bude v noci z úterý na středu bez dodávek tepla. Kvůli chladnému počasí došlo k poruše na teplovodu. Město radí nevětrat. Lidé možná budou muset hledat lůžko u příbuzných, někteří by mohli přespat v prostorách města. Zasedá krizový štáb.

K havárii došlo v úterý večer. Město o události informovalo na svém facebookovém profilu. V okolí Budějovické a Ústecké ulice se kvůli prudkému snížení teplot poškodilo teplovodní potrubí. 

Teplovod je z roku 1997 a podle města není součástí stavebních prací, ke kterým v lokalitě dochází. Příčinu závady se zatím nepodařilo odhalit a zástupci města ji zjišťují. Městská firma Bytes Tábor ale musela přerušit dodávku tepla a teplé vody do některých domů. Kvůli havárii bylo nutné odstavit od tepla zhruba 130 bytových jednotek, to se týká přibližně 400 obyvatel.

Starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) neprodleně svolal krizový štáb. Město zřídilo pro úterní večer infolinku na čísle 776 312 410, od středy 14. prosince ráno je možné volat na číslo krizového manažera 381 486 364.

„Město Tábor si je vědomo současné studené fronty. V noci z úterý na středu byty ještě zásadně neprochladnou. Důležité je nevětrat. Město žádá veřejnost, které se havárie týká, pokud se situace od středy nezlepší, aby zvážila možnost přespávání u příbuzných či známých, př. použití domácích přímotopů. Jednotlivcům dokáže město nabídnout od středy po dohodě náhradní ubytování, např. na ubytovně zimního stadionu nebo v hostelu Základní školy Bernarda Bolzana,“ uvedl mluvčí města Luboš Dvořák skrze facebookový profil města. 

Během středy mohou zájemci volat na krizovou linku 381 486 364, kde se bude ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem nabízet možnost zapůjčení přímotopů a přikrývek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky česko, tábor, jižní čechy, byty, teplo, zima, mráz, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhruba 130 táborských domácností je kvůli havárii bez tepla a teplé vody  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.