Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Táborský teplovod je opravený. Lidé se dodávek dočkají už ve čtvrtek večer

V Táboře technici opravili poškozený teplovod. K havárii došlo v úterý. Od té doby byla část města bez dodávek tepla a teplé vody. To by se mělo změnit už dnes večer. Omezení se dotklo zhruba 400 lidí.

Obyvatelé jihočeského Tábora zažívají před Vánoci nepříjemné chvilky. Kvůli poruše na teplovodu, ke které došlo v úterý večer, bylo přibližně 400 lidí bez standardních dodávek tepla a teplé vody. Včera večer se ale podařilo zprovoznit alespoň...

O dokončení oprav informoval mluvčí města Luboš Dvořák v tiskové zprávě. Závada, která od úterý komplikovala dodávku tepla zhruba do 130 domácností, byla odhalena na přípojce v dolní části Ústecké ulice.

Městská firma Bytes Tábor okamžitě začala plotrubí odkrývat. „V místě se vytvořila menší nádrž teplé vody, takže se muselo počkat, až vychladne. Poté došlo k jejímu odčerpání, což s sebou neslo nutnost opětovného vypuštění systému. Část zkorodovaného potrubí jsme vyměnili. Došlo k opětovnému napuštění a nyní již pouštíme teplo do objektů. Průběh natápění bude podobný středečnímu průběhu. Doufáme, že je tímto závada odstraněna. Velice děkujeme všem za trpělivost a všem, kteří se podíleli na krizovém řízení a na odstranění závady za pracovní nasazení,“ sdělil v tiskové zprávě jednatel společnosti Bytes Ondřej Semerák.

Havárie teplovodu vznikla v úterý večer. Teplovod, který je poškozený, je z roku 1997 a podle města není součástí stávajících stavebních prací. Po úterní poruše musela frima Bytes Tábor přerušit dodávku tepla a teplé vody do některých domů. Omezení se týká asi 130 bytů a zhruba 400 obyvatel.

Lidé si na vytápění mohli půjčit přímotopy na hasičské stanici v Měšicích. „Nájemci městských bytů mohou posléze vstoupit do jednání se společností Bytes a zažádat o případnou kompenzaci nárůstu ceny za elektřinu, bude-li objektivně prokázána," uvedl včera Dvořák. 

Ohodnoť článek

Foto Štěpán Pavlík/Facebook

Štítky tábor, nehoda, teplovod, dodávky, jihočeský kraj, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborský teplovod je opravený. Lidé se dodávek dočkají už ve čtvrtek večer  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.