Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena chtěla obchodovat s energiemi. Místo toho přišla o stovky tisíc

Jihočeští policisté vyšetřují další případ podvodného investování. Tentokrát se jedná o ženu z Táborska, která chtěla obchodovat s energiemi. Zareagovala na reklamu na internetu a následovala instrukce falešného bankéře. Přišla tak o více než 900 tisíc korun. Policie po podvodníkovi pátrá.

Žena z Táborska chtěla podle policie zúročit své úspory a rozhodla se využít internetové reklamy nabízející možnost obchodovat s energiemi. „Tím, že na nabídku reagovala a vyplnila vstupní formulář, se rozjel kolotoč telefonátů, kde dostala instrukce, co musí udělat, aby mohla investovat. Falešný bankéř ji přesvědčil, aby si do svého mobilního telefonu nainstalovala aplikaci TeamViewer QuickSupport, která umožnila podvodníkovi přístup do jejího telefonu a do jejího internetového bankovnictví,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná

Poškozená podvodníkovi poskytla nejen své osobní údaje, ale i scan občanského průkazu, informace k platební kartě a bankovnímu účtu. Podvodník ženu přiměl k přihlášení do internetového bankovnictví, kde si s jejím souhlasem sjednal půjčku. „Následně byla opakovaně vyzvána, aby potvrdila transakci k převodu peněz z jejího účtu, což učinila,“ dodala Pokorná. Způsobená škoda přesáhla 900 tisíc korun.

Policie po neznámém pachateli pátrá. Znovu také apeluje, aby byli lidé v podobných situacích obezřetní. „Vidina snadného a rychlého zbohatnutí nahrává podvodníkům, kteří své oběti lákají na velmi výhodné zhodnocení vkladů a investování na tuzemských i zahraničních trzích,“ uzavřela Pokorná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, internet, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla obchodovat s energiemi. Místo toho přišla o stovky tisíc  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.