Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Táboře hořel dům. Hasiči evaukovali desítku obyvatel, zachránili také čtyři psy

Jihočeští hasiči museli dnes brzy ráno zasahovat v Táboře u požáru obytného domu. Hořet začal uskladněný materiál v kójích na chodbě. Evakuovány byly čtyři desítky obyvatel, část z nich dům opustila ještě před příjezdem hasičů. Příčina požáru i výše škody je v šetření.

Požár byl hasičům nahlášen před čtvrtou hodinou ráno. V domě v Lužnické ulici v Táboře začal podle Vratislava Malého z krajského ředitelství jihočeských hasičů hořet uskladněný materiál v kójích na chodbě domu v druhém patře. „Hasiči ihned zahájili evakuaci obyvatel z bytů v zasaženém prostoru. Tři lidi zachránili výškovou technikou a po schodech bylo vyvedeno sedm obyvatel ve vyváděcích maskách. Z patra pod místem požáru opustilo své byty 31 lidí před příjezdem a při příjezdu jednotek. Hasiči zachránili také 4 psy,“ popsal Malý.

Čtyři osoby se nadýchali zplodin a museli být ošetřeny přivolanými záchranáři. Na místo byl povolán také evakuační autobus, který poskytl obyvatelům domu přístřeší na místě. Náhradní ubytování bude řešit město Tábor. 

Hašení podle Malého ztěžovaly těžké kovové dveře do jednotlivých kójí. „Aby se hasiči dostali k ohnisku požáru, bylo nutné použít hydraulické nástroje,“ popsal.

Příčina požáru i výše způsobené škody je v šetření.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, hasiči, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře hořel dům. Hasiči evaukovali desítku obyvatel, zachránili také čtyři psy  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.