Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sníh zkomplikoval otevření hráze Jordánu. Všichni usilují o splnění termínu, zní z Tábora

V úterý 19. prosince má dojít ke zprovoznění osm měsíců uzavřené hráze Jordánu v Táboře. Plány zkomplikovalo intenzivní sněžení, stavební firma ale městu vzkázala, že dělá vše pro to, aby se termín stihl.

Stavařům přidělala starosti sněhová kalamita ze začátku prosince. „Přívaly srážek firmě poničily stanové tunely, do kterých firma vhání teplý vzduch pro zajištění vhodných podmínek pro betonování. Betonáže pokračují navzdory klimatické nepřízni. Betonárka i obalovna po třídenním přerušení provozu fungují dále. Ve středu 6. prosince začalo osazování zábradlí na novou lávku a chystá se pokládka asfaltů,“ informoval mluvčí města Luboš Dvořák

Ten zároveň dodal, že veškeré snahy směřují k tomu, aby se po hrázi dalo projet od úterý 19. prosince. 

„Může to být ve variantě kompletního dokončení včetně finální pojezdové vrstvy asfaltu anebo bez této 5 centimetrů vysoké vrchní plochy, která by přišla na řadu za teplejšího počasí,“ zmíníl mluvčí. 

I po zprůjezdnění silnice budou pokračovat stavební práce. Firma má v plánu mimo jiné obložení spodní části hráze vybraným a památkáři schváleným kamenem. Na jaře nechá město vysázet nové vrby bílé.

„Stavba nové lávky (chodníku) na návodní straně Jordánu byla původně rozpočtována na 103 milionů korun včetně daně, vícepráce ji doposud prodražily zhruba o 3 miliony korun. Akce představuje vlastně dvě stavby: kromě lávky vzniká nový most nad bezpečnostním přelivem v režii Správy a údržby silnic Jihočeského kraje,“ vysvětlil Dvořák. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Dvořák / Město Tábor

Štítky jordán, tábor, hráz, rekonstrukce, silnice, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh zkomplikoval otevření hráze Jordánu. Všichni usilují o splnění termínu, zní z Tábora  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.