Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hráz Jordánu otevřou v Táboře kvůli počasí o několik dnů později

Stavební firma, která opravuje hráz Jordánu, potřebuje na dokončení rekonstrukce ještě několik dní. Informovalo o tom město Tábor. Předpokládaný termín otevření byl v úterý 19. prosince.

Nyní by se hráz měla otevřít v pátek 22. prosince. „Poslední kontrolní dny na městské stavbě „Lávky na návodní straně hráze Jordánu“ ukázaly, že stavební firma potřebuje pro kvalitní finální dokončení prací ještě několik dní. Předpokládaný termín zprůjezdnění osm měsíců zavřené páteřní komunikace v úterý 19. prosince se posouvá na pátek 22. prosince 2023,“ vzkázal v tiskové zprávě mluvčí města Luboš Dvořák

Důvodem jsou podle zástupců města klimatické vlivy. V posledních dnech totiž v Jihočeském kraji došlo na intenzivní sněžení, poté následovaly vydatné srážky.

Nově by tedy řidič měli po hrázi projet od páteční šesté hodiny ranní. „Promočené podkladní vrstvy štěrku musely být vyměněny a nyní známe aktualizovaný harmonogram, který považujeme i s přihlédnutím k vývoji počasí za reálný. Rozhodující pro následné zrání finálních vrstev bude průběh prací o nadcházejícím víkendu. V pondělí 1á. prosince po prohlídce stavebním úřadem budeme moci na brífinku přímo na stavbě přesně oznámit čas zprůjezdnění hráze,“ uvedl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Investorem stavby za více než 100 milionů korun je město Tábor. Zhotovitelem je firma Metrostav TBR. Město vzkázalo, že děkuje veřejnosti za trpělivost.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Dvořák / Město Tábor

Štítky tábor, hráz, jordán, rekonstrukce

Hráz Jordánu otevřou v Táboře kvůli počasí o několik dnů později  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.