Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tábor kvůli rekonstrukci v květnu na pět měsíců uzavře krytý plavecký stadion

Tábor v květnu na pět měsíců uzavře krytý plavecký stadion. Provoz přeruší kvůli rekonstrukci bazénové části. Náklady na opravu činí více než 46 milionů korun. Řekla to táborská místostarosta Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

„Uzavření se nejvíce dotkne klubu plavců, vodního póla, plavecké školy, akvabel, vodní záchranné služby nebo triatlonového týmu. Jedná se o náhradních variantách, kde by mohli sportovci trénovat. Budeme se také snažit více využít venkovní bazén a přizpůsobit ho podmínkám, aby se tam dalo trénovat," řekla Horejsková.

Město na projekt žádá o dotaci Národní sportovní agenturu. Zatím není jisté, zda radnice grant obdrží. Ale museli jsme se jako rada města rozhodnout, jestli do té akce půjdeme, bez ohledu na to, jestli dotaci obdržíme. Zaujali jsme stanovisko, které doporučíme i zastupitelstvu, to je takové, že opravu uděláme i případně bez peněz od Národní sportovní agentury. Ale pořád věříme, že s žádostí o dotaci uspějeme," řekla Horejsková.

Jde o druhou etapu modernizace plaveckého stadionu. Táborský bazén byl mezi lety 2018 a 2019 uzavřený kvůli první etapě modernizace. Město při ní nechalo postavit wellness centrum, obnovilo šatny, vstupní vestibul a dětský bazén. Náklady na první etapu modernizace byly 126 milionů korun.

Tábor v minulosti zvažoval, že by v další etapě modernizace plaveckého stadionu udělal pohyblivé dno bazénu. Areál by tak získal potřebné parametry pro sporty jako vodní pólo nebo synchronizované plavání. Plánovaná rekonstrukce však s tímto prvkem nepočítá. Důvodem jsou hlavně zvýšené náklady.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor kvůli rekonstrukci v květnu na pět měsíců uzavře krytý plavecký stadion  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.