Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý chodec šel po dálnici D3 směrem na Tábor, rychlý zásah policistů mu asi zachránil život

Další nepochopitelný zkrat předvedl v pondělí jednačtyřicetiletý muž na 99. kilometru dálnice D3. V katastru města Soběslav se pohyboval po půl sedmé večer v prostoru středových svodidel a rychlého pruhu a šel směrem na Tábor. Jenom rychlý zásah policistů z dálničního oddělení Policie ČR Chotoviny mu nejspíše zachránil život.

Jeho chůze navíc byla zřetelně vratká. „Spíše se motal, neboť jak policisté zjistili, v krvi muže kolovalo na 2,4 promile alkoholu, a to si ještě další zásobu alkoholu nesl s sebou. Policisté jej bezpečně z koridoru dálnice vykázali a jeho porušení zákona vyřešili udělením blokové pokuty,“ upřesňuje mluvčí policistů Miroslav Doubek.

Tento úsek opilce pravděpodobně přitahuje. Téměř na den přesně před rokem se o kilometr dříve pohyboval alkoholem omámený cyklista. Měl v krvi i podobnou hladinu alkoholu, policisté mu naměřili 2,14 promile. Vůbec mu nevadilo, stejně jako zmíněnému chodci, že hazarduje jak se svým životem, tak s životy ostatních řidičů. Na dálnice totiž chodci a cyklisté nesmí.

Štítky dálnice, alkohol, Policie České republiky, Soběslav, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý chodec šel po dálnici D3 směrem na Tábor, rychlý zásah policistů mu asi zachránil život  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.