Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po půl roce skončila modernizace průtahu v Trhových Svinech

Po půlroce skončila oprava průtahu silnice Trhovými Sviny na Českobudějovicku. Obnova téměř 400 metrů dlouhého úseku stála více než 28 milionů korun. Náklady hradil zčásti kraj s využitím dotace a zčásti město Trhové Sviny. Silnice druhé třídy, na níž se modernizovaný úsek nachází, spojuje České Budějovice s příhraniční oblastí v okolí Nových Hradů. Novinářům to dnes řekli představitelé Jihočeského kraje a Trhových Svinů.

Nejde o první obnovu vozovky mezi Českými Budějovicemi a Novými Hrady. „V minulém týdnu jsme otevírali obchvat Strážkovic, nyní máme hotový dokončený průtah Trhovými Sviny. Na trase z Českých Budějovic do Nových Hradů máme ještě naplánovaný obchvat Žáru, který by se měl realizovat velmi brzy,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Dlouhá léta se podle něj hovoří také o obchvatu samotných Trhových Svinů. Kraj předpokládá, že by s jeho přípravou mohl začít v horizontu nejbližších let. „Máme v územním plánu definovanou trasu a tuto stavbu považuji za jednu z nejdůležitějších akcí Jihočeského kraje. Udělalo by mi velkou radost, kdyby se nám ještě v našem volebním období podařilo stavbu zahájit,“ řekl Kuba.

Modernizace průtahu Trhových Svin se netýkala jen povrchu vozovky. Projekt zahrnoval i rekonstrukci vodovodu a kanalizace a výstavbu nových parkovacích míst v blízkosti centra města. „Velmi mě těší, že se vše podařilo zvládnout dříve, než jsme předpokládali, a můžeme tak silnici otevřít o dva týdny dříve. Řidiči museli v minulých měsících kvůli uzavírce místo objíždět,“ řekla starostka Trhových Svin Věra Korčaková (Jihočeši 2012).

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Trhové Sviny

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Trhové Sviny, AUDIO, České Budějovice, Nové Hrady, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, Martin Kuba, ODS, Strážkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po půl roce skončila modernizace průtahu v Trhových Svinech  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.