Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Táboře zdraží teplo o 6,5 procenta, pro průměrnou domácnost je to 800 korun ročně

V Táboře od nového roku zdraží teplo o 6,5 procenta. Letos odběratelé platili za jeden gigajoule 673 korun. Podle společnosti C-Energy Planá, která teplo do bytů dodává, znamená zdražení pro průměrnou domácnost růst nákladů o přibližně 800 korun za rok. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí C-Energy Planá Miroslav Beneš.

Jednatel společnosti C-Energy Planá Ivo Nejdl uvedl, že výrazně stouply ceny emisních povolenek a cena plynu se zdvojnásobila.

„Věřím, že s ohledem na nepříznivý vývoj na trhu naši zákazníci pochopí důvody k meziročnímu zvýšení cen a snad i ocení, že jsme se dokázali včas připravit na nepříznivé tržní podmínky. Významně jsme dokázali na Táborsku zvýšit efektivitu centrálního vytápění a příští rok opustíme zcela spalování uhlí. I to jsou faktory, které by měly přispívat ke stabilitě cen také v nadcházejících letech,“ řekl Nejdl. Podle něj i přes zdražení zůstane cena tepla v Táboře jednou z nejnižších v České republice.

C-Eneregy Planá v letošním druhém pololetí dokončila propojení páteřní horkovodní soustavy v Táboře s horkovodní soustavou v Plané nad Lužnicí a Sezimově Ústí. Moderní horkovodní soustava má snížit tepelné ztráty až o 17 procent. Do roku 2023 investuje C-Energy do modernizace rozvodů tepla v Táboře více než 300 milionů korun. V příštím roce se pak společnost chystá jako první teplárna v ČR zcela ukončit spalování uhlí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, teplo, správa, Tábor, ceny, peníze, Miroslav Beneš, Česko, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře zdraží teplo o 6,5 procenta, pro průměrnou domácnost je to 800 korun ročně  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.