Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Proměna parku Dukelská může začít. Město vybralo firmu, které zaplatí přes 31 milionů korun

Proměna parku Dukelská v Českých Budějovicích může začít. Vedení města vybralo firmu, která místo v centru města zrevitalizuje. Společnost nabídla bezmála 31,5 milionu korun. Práce potrvají osm měsíců.

O výsledku výběrového řízení rozhodovali radní tento týden. „Zvítězila firma Enviromental Building. Jejich nabídková cena byla necelých 31,5 milionu korun,“ potvrdil náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice). Částka zhruba odpovídá původním odhadům. 

Jakmile budou na smlouvě podpisy obou stran, dojde k předání stanoviště. Na akci má vybraná firma osm měsíčů. „K předání stanoviště dojde co nejdříve tak, aby se to povedlo dokončit ještě v tomto roce,“ přidal Moravec. 

Úprava parku patří mezi dlouho připravované projekty města. Na jeho konci by mělo podél řeky vzniknout místo s větším množstvím zeleně, dětskými hřišti a novým přístupem k řece. Vzniknout tam mají pobytové schody, které vytvoří promenádu. Projekt parku vytvořil architektonický ateliér Rusina Frei, který uspěl v soutěži. Před nedávnem projekt kritizovali někteří vědci kvůli kácení stromů. 

Vědci kritizují plánovaný projekt revitalizace parku Dukelská v Českých Budějovicích

Plánovaná revitalizace českobudějovického parku Dukelská podle některých přírodovědců ještě zvýší přehřívání města. Vadí jim pokácení stromů, s nimiž město v projektu počítá. Revitalizace parku počítá s úpravami břehu řeky Malše, kde by nově měl...

„Parkem lidé pouze procházejí a naší ambicí je, aby se tam zastavili, relaxovali a vnímali krásu tohoto jedinečného místa v centru města,“ řekl již dříve Moravec. Při přípravě projektu se do jeho podoby mohli zapojit i občané města například pomocí ankety. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky park, dukelská, České Budějovice, revitalizace, rekonstrukce, investice, Ivo Moravec, projekt, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proměna parku Dukelská může začít. Město vybralo firmu, které zaplatí přes 31 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.