Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Developer dokončuje výstavbu bytového domu. V ulici opraví silnici a zastávku

V srpnu letošního roku by měla skončit výstavba developerského projektu Rezidence Oskarka v Českých Budějovicích. Rozsáhlý projekt nabídne více než stovku bytů. Vedení budějovické radnice dnes informovalo o tom, do čeho bude firma investovat v okolí bytového komplexu. Řidiči musí mimo jiné počítat s uzavírkou silnice v ulici O. Nedbala.

Dům vzniká na rohu ulic Oskara Nedbala a Václava Talicha. Kromě bytů o velikost od 1+kk do 4+kk má v podzemí vzniknout parkoviště pro 128 automobilů. V přízemí vznikají komerční prostory. Investor před výstavbou mimo jiné akcentoval důraz na zelená řešení, která mají zabránit zahřívání okolí. 

„Nově budovaný objekt Rezidence Oskarka má velmi dobrý koncept návrhu, díky kterému nedojde jeho realizací ke zhoršení tepelného komfortu celé oblasti. V jeho nejbližším okolí naopak dojde k výraznému zlepšení zejména prostřednictvím optimální koncepce zelené infrastruktury z jižního směru. Při tropickém dni dojde k maximálnímu zvýšení průměrné teploty lokality nejvýše o 0,135 stupňů Celsia. Tato hodnota demonstruje minimální emisi tepla z vlastního objektu do okolí,“ stojí na webu projektu. 

Zástupci města České Budějovice dnes informovali o tom, do čeho bude firma investovat nad rámec samotného projektu. 

„Zhotovitel stavby provede překládku vodovodu, rekonstrukci zastávky městské hromadné dopravy, výstavbu středového ostrůvku a závěrečnou opravu asfaltové plochy. Technologický postup je naplánován tak, aby ne sebe jednotlivé práce navazovaly a provedly se pouze při jednom omezení dopravy. Proto tam bude od 4. dubna po dobu šesti týdnů úplná uzavírka, ale netýká se vozidel stavby a městské hromadné dopravy,“ upozornil náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice).

Provoz autobusů a vozidel stavby svedou do jednoho jízdního pruhu a průjezd bude řízen světelnou signalizací. Kvůli uzavírce ulice O. Nedbala, která bude z velké části neprůjezdná, povede objízdná trasa přes Branišovskou. 

Kvůli omezení by se mohlo upravit fungování semaforů na křižovatkách Husova a Branišovská i Oskara Nedbala a Rošického, což je v jednání. „Právě na těchto křižovatkách se dá očekávat zvýšený provoz, protože tam budou řidiči najíždět na objízdné trasy,“ dodal náměstek.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rezidence Oskarka

Štítky České Budějovice, developer, výstavba, bydlení, byty, stavba, projekt, Oskar Nedbal, silnice, Václav Talich, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer dokončuje výstavbu bytového domu. V ulici opraví silnici a zastávku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.