Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strakonice zahájí jednu z letošních největších investic, opravu Zvolenské ulice

Strakonice začnou v nejbližších týdnech opravovat Zvolenskou ulici a části Máchovy ulice. Je to jedna z letošních největších investic města, vyjde na 34,2 milionu korun. Vozovka v ulicích utrpěla v minulosti kvůli výkopům, při současném dopravním vytížení se její stav zhoršuje. Práce potrvají pět měsíců. ČTK to řekli místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost) a mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Jedním z hlavních cílů je odstranit závady, vozovka je zúžená v místě, kde jsou přechody pro chodce. Zlepší se také povrch silnice. „Navíc v určitých místech chybí podél komunikace chodníky. Součástí stavby bude i rekonstrukce odvodnění a veškerých inženýrských sítích,“ uvedla mluvčí v tiskové zprávě.

Přibude i nové veřejné osvětlení a u základní školy nová autobusová čekárna. V místě, kde se kříží ulice Zvolenská, Máchova a Krále Jiřího z Poděbrad, vybudují dělníci bezpečnější křižovatku. Klesnout by měla i hlučnost. Práce udělá firma Znakon, která získala zakázku.

Strakonice, v nichž žije asi 23 000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 562,7 milionu a výdaji 650,9 milionu korun. Schodek rozpočtu 88,2 milionu kryjí z prostředků minulých let. Hlavní investice jsou oprava bazénu, zimního stadionu, Zvolenské ulice nebo stavba nového skateparku. Město na letošek plánovalo kapitálové výdaje téměř 170 milionů. Některé loňské investice převedlo na letošek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, Strakonice, investice, Jiří z Poděbrad, ZNAKON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice zahájí jednu z letošních největších investic, opravu Zvolenské ulice  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.