Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Firma začne opravovat park Dukelská. Práce místo uzavřou

Vybraná firma se příští týden pustí do rekonstrukce parku Dukelská v Českých Budějovicích. Lokalita na břehu řeky Malše bude osm měsíců nepřístupná. Město za akci zaplatí více než 30 milionů korun.

Staveniště si firma převezme v pondělí 6. června. „V první řadě dojde k odstranění stávajících konstrukcí, což je mobiliář, veřejné osvětlení i konstrukce původní cyklostezky. Následně budou realizovány nové inženýrské sítě a náplavka,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Při revitalizaci bude park kompletně uzavřený. Lidé se tam nedostanou od 6. června do začátku února příštího roku. Pro pěší i cyklisty budou na místě vyznačené náhradní trasy.

„Za stavbu město zaplatí přes 31 milionů korun a za povýsadbovou péči 6,6 milionu korun, vše včetně DPH,“ dodal Moravec. 

Úprava parku patří mezi dlouho připravované projekty města. Na jeho konci by mělo podél řeky vzniknout místo s větším množstvím zeleně, dětskými hřišti a novým přístupem k řece. Vzniknout tam mají pobytové schody, které vytvoří promenádu. Projekt parku vytvořil architektonický ateliér Rusina Frei, který uspěl v soutěži. Před nedávnem projekt kritizovali někteří vědci kvůli kácení stromů. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky park dukelská, české budějovie, oprava, rekonstrukce, České Budějovice, Ivo Moravec, Malše, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma začne opravovat park Dukelská. Práce místo uzavřou  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.