Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jih Čech míří bouřky. Objevit se mohou i kroupy, varují meteorologové

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dnes upřesnil výstrahu před silnými bouřkami, které dorazí i do Jihočeského kraje. Vysoký stupeň nebezpečí platí od 10. do 23. hodiny. V silných bouřkách se mohou objevit kroupy.

Výstrahu vydal ČHMÚ dnes dopoledne a platí pro celé území České republiky. Do Jihočeského kraje dorazil první déšť dnes dopoledne ze západu.

„Od západu bude postupně oblačno až zataženo a na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty 28 až 31 stupňů Celsia, na horách 24 až 27 stupňů Celsia,“ informovala Eva Plášilová z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Vysoký stupeň nebezpečí před bouřkami platí do pondělní 23. hodiny. „V silných bouřkách se mohou vyskytnout kroupy,“ upozornila Plášilová. Nárazy větru se budou pohybovat kolem rychlosti 70 kilometrů v hodině.

Oblačno bude i v noci, kdy ale srážky postupně zmizí. V úterý bude přes den polojasno s nejvyššími teplotami od 22 do 25 stupňů Celsia. Večer dojde k přibývání oblačnosti. Také ve středu a ve čtvrtek budou nejvyšší denní teploty atakovat hranici 30 stupňů Celsia, i nadále se ale mohou objevit přeháňky a bouřky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, jižní čechy, předpověď, bouřky, déšť, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, kroupy, Česko, stupeň Celsia, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jih Čech míří bouřky. Objevit se mohou i kroupy, varují meteorologové  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.