Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Týně nad Vltavou opravují cesty po velké vodě. Strojovna plovárny je zničená

V Týně nad Vltavou se pracuje na opravě škod, které napáchala velká voda ve středu večer. Stavební firmy už pomáhají s rekonstrukcí cest, jejichž povrch proud doslova vyrval. Při záplavě došlo také k poškození strojovny městské plovárny, kde vznikla škoda za dva miliony korun.

Starosta Ivo Machálek (Trikolora) ocenil ochotu firem, které se pustily do práce. „Naštěstí se podařilo sehnat společnosti, které už pracují na opravě cest. Jsme vděční, že se tak rychle pustily do práce,“ řekl dnes Budějcké Drbně starosta. 

Škody jsou podle něj v milionech korun. „Na přesné číslo je zatím brzo, ale odhaduji, že to bude 10 až 15 milionů korun,“ popsal Machálek. 

Městská plovárna je uzavřená. Ředitel společnosti Vltavotýnská realitní Jiří Vránek informoval, že je poškozená strojovna. Špinavá voda pak zaplavila bazén. 

VIDEO: Vyrvané chodníky a silnice, vytopené domy. Velká voda se prohnala Týnem nad Vltavou

Velká voda se prohnala také Týnem nad Vltavou na Českobudějovicku. V centru a okolí doslova vyrvala povrch silnic a chodníků. Poškozený je také místní bazén, kam natekla špinavá voda. Škody jdou do milionů korun.

„Odhadovaná cena na opravu strojovny činí zhruba dva miliony korun, vyčistění a znovunaplnění bazénu je odhadováno na 60 tisíc. Předpokládané zprovoznění městské plovárny by mělo být nejdříve za 14 dnů. O průběhu prací budeme informovat. Děkujeme za pochopení,“ stojí ve vyjádření na webu města.

Stejně tak je mimo provoz dětské hřiště Rybičků louka. Také toto místo poškodila velká voda. V blízké době by mělo dojít k opravě. 

Ohodnoť článek

Foto Město Týn nad Vltavou, Jaromír Krška

Štítky Týn nad Vltavou, počasí, déšť, voda, škody, bouřka, oprava, bazén, plovárna, cesta, koupaliště, strojovna, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Týně nad Vltavou opravují cesty po velké vodě. Strojovna plovárny je zničená  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.