Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Loni zemřelo při nehodách na jezech či při vodáctví šest lidí

Při nehodách na jezech či spojených s vodáctvím zemřelo loni v Česku šest lidí. Je to o pět méně než v předchozím roce, sdělil Petr Černý z agentury Beaufort. Za vysokým počtem tragických vodáckých nehod v roce 2020 byly zvýšené průtoky v řekách kvůli deštivému létu.

Také v úterý vydali hasiči a policisté varování, že deště zapříčinily vyšší průtok Vltavy. V Českém Krumlově se následně převrátil raft s pěti lidmi, jeden z mužů nevyplaval, jeho tělo našli potápěči v pátek. „Dnes dopoledne vytáhli policejní potápěči jihočeské zásahové jednotky z řeky Vltavy v centru Českého Krumlova tělo muže,“ uvedli policisté na svém twitterovém účtu.  

Jihočeští potápěči dnes našli v centru Českého Krumlova tělo muže, který se pohřešoval od úterý 5. července. Tehdy se tam převrátil raft s pěti lidmi, čtyři z nich se dostali na břeh. Událost se stala na jezu Mrázkův mlýn.

Loni zasahovali hasiči podle údajů na jejich webu u 20 nehod na jezech či řekách, zásahů bylo zhruba o třetinu méně než o rok dříve. Zachránit se podařilo 17 lidí, šest osob naopak zahynulo. Tři lidé zemřeli přímo v souvislosti s vodáctvím, v roce 2020 jich bylo osm. Nejčastějšími příčinami nehod je podle Černého nedodržování pravidel, alkohol a sjíždění nebezpečných jezů.

První loňská zaznamenaná nehoda se podle agentury Beaufort stala 2. dubna na břehu řeky Ostravice v Moravskoslezském kraji u jezu. Zemřeli při ní tři lidé. „U dvou konstatovali záchranáři po neúspěšné resuscitaci na místě smrt, třetí tělo bylo nalezeno až následující den, vyplývá z výpovědi hasičů,“ uvedl Černý.

Nejčastěji, pětkrát, hasiči loni vyjížděli k nehodám v Karlovarském kraji, třikrát v Plzeňském, Jihočeském, Středočeském a Ústeckém kraji a jednou v Moravskoslezském a Jihomoravském kraji a v Praze.ačovat namátkové kontroly obou břehů po proudu řeky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vodáci, řeka, voda, jižní čechy, statistika, havárie, Petr Černý, Česko, Vltava, Český Krumlov, Moravskoslezský kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni zemřelo při nehodách na jezech či při vodáctví šest lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.