Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čech havaroval v Íránu. Jela proti mně tři auta, a tak jsem na motorce vyskočil, popsal

Velké štěstí měl cestovatel Ondřej Vlk z Prachaticka. Při výpravě po Íránu havaroval na cestě ze čtvrtého největšího města Tabríz. Kvůli předjíždění se proti němu na silnici objevila tři vozidla. Vlk stihl na motorce vyskočit a naštěstí neutrpěl vážnější zranění. Podle svých slov letěl zhruba 40 metrů.

Cestovatel Ondřej Vlk, který objíždí nejrůznější místa na motorce, incident popsal na svém facebookovém profilu„V pondělí při cestě z Tabrízu do Miayndu jsem se v cca 70-80 km/h čelně střetl s autem, co cca 30 metrů přede mnou začalo přejíždět auto, co předjíždělo kamion,“ uvedl. Proti němu tak po silnici jela tři auta vedle sebe.

Podle svých slov stihl jediné - na motorce lehce povyskočil, aby přeletěl automobil. To mu zachránilo život. „Byla to fakt hrozná rána a prolétl jsem se cca 40 metrů a skončil vedle cesty. Jako zázrakem se mi nic vážného nestalo a mám pouze zlomený palec na ruce a pohmožděné nohy,“ ujistil.

Auto po dopravní nehodě. Foto: Ondřej Vlk

Po nehodě ho sanitka odvezla do nemocnice, kde vyšetření vyloučila vnitřní krvácení a další případná zranění. V nemocnici se Vlk, který pochází z Prachaticka, seznámil s Mohamedem a jeho synem. Ti mu pomohli. Jejich přítel je ubytoval a všichni mu nabídli pomocnou ruku při řešení nehody. Cestovatel teď nemůže opustit zemi bez motorky, a tak řeší, jak se dostat domů. 

„Už mám zde za sebou soud a kolečko u policie a úřadů a nedokážu si představit, co bych tu bez Mohameda a Aliho dělal. Snad se domu dostanu co nejdříve. Jezděte opatrně a já o sobě opět dám vědět, až budu moct,“ vzkázal Vlk, který na motorce procestoval mimo jiné Gruzii, Turecko, řadu evropských zemí či ruskou Sibiř. Po návratu domů s ním Budějcká Drbna přinese rozhovor. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Vlk

Štítky motorka, Írán, nehoda, cestování, doprava, cestovatel, Tabríz, okres Prachatice, Turecko, Gruzie, Sibiř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čech havaroval v Íránu. Jela proti mně tři auta, a tak jsem na motorce vyskočil, popsal  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.