Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Čechách budou v pátek silné bouřky, mohly by pomoct s požárem

V Čechách se v pátek odpoledne a v noci na sobotu místy vyskytnou silné bouřky, doprovázené přívalovým deštěm a silným větrem. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jeho upozornění před pátečními bouřkami platí i pro Ústecký kraj, kde od neděle hasiči likvidují rozsáhlý požár v Národním parku České Švýcarsko. Výstraha před nebezpečím vzniku a šířením požáru zatím ale zůstává pro Čechy v platnosti.

Meteorologové uvedli, že páteční bouřky mohou být doprovázeny přívalovými srážkami s úhrny okolo 40 milimetrů, zhruba dvoucentimetrovými kroupami a nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině. Počítat by s nimi měli obyvatelé všech krajů v západní polovině Česka od pátečního poledne minimálně do sobotních 01:00.

V Jihočeském kraji bude přes den oblačno až zataženo. „Odpoledne a večer na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné,“ informoval v předpovědi Josef Slavík z českobudějovické pobočky ČHMÚ. Přidal, že nejvyšší denní teploty budou 24 až 27 stupňů Celsia. 

Vydatnější déšť se očekává podle meteorologů také v sobotu, a to na severovýchodě Česka. „Situaci budeme upřesňovat během pátku,“ doplnili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, čhmú, déšť, Česko, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, požár, Josef Slavík, Ústecký kraj, Národní park České Švýcarsko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Čechách budou v pátek silné bouřky, mohly by pomoct s požárem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.