Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Lyžařský svah za 10 tisíc korun ročně? Písek hledá nového nájemce

Město Písek bude hledat nového provozovatele lyžařského svahu, který se nachází nedaleko centa města. Stávající nájemce tam s podnikáním skončil a jeho nástupce by měl platit nejméně 10 tisíc korun ročně. Část opozice postup města kritizuje.

O výběrovém řízení informovalo město Písek. Případní zájemci budou soutěžit o provozovování lyžařského svahu na Hradišti. Areál je zrekonstruovaný, vybavený a napojený na potřebnou infrastrukturu.

„Zájemce o provozování areálu musí doložit, že má zkušenosti s provozováním obdobného nebo jiného sportovního zařízení, a to minimálně jeden rok. Smluvně se pak bude muset zavázat k tomu, že svah bude přístupný veřejnosti,“ uvedla místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Současný nájemce platil za nájem 25 tisíc korun ročně a město provoz nedotovalo. Jeho nástupce bude platit nejméně 10 tisíc korun ročně, zároveň musí uhradit veškeré vstupy včetně energií. Uchazeči se mohou do výběrového řízení přihlásit do konce října. 

Areál vznikl na Hradišti v roce 1976. Před čtyřmi lety prošel velkou rekonstrukcí, rozšířil se svah a vybraná firma tam postavila nový vlek s odbavovacím systémem. Nechybí ani osvětlení. 

Část opozice s postupem města ale nesouhlasí. „Já mám s tím svahem velký problém od začátku. Bylo jasné, že to je investice, která nebude výdělečná a neposlouží občanům města. Chápu, že do plánu zasáhl covid a poté následovalo mimo jiné zdražování cen energií. Když se ale radnice rozhodla areál zrekonstruovat, mělo se to udělat kompletně včetně umělého povrchu, aby se dalo místo využívat po celý rok,“ řekl Budějcké Drbně opoziční zastupitel Josef Soumar (Piráti) a přidal, že město v případě této investice nemělo jít takzanou "salámovou metodou". 

Svah se nachází ve zhruba 400 metrech nad mořem. „Myslím si, že o areál v této nadmořské výšce nebude s ohledem na současnou situaci velký zájem,“ dodal Soumar. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiaréna Písek

Štítky Písek, lyžování, svah, výběrové řízení, Josef Soumar, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařský svah za 10 tisíc korun ročně? Písek hledá nového nájemce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.