Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihočeští silničáři mají na zimu nakoupený posypový materiál za 75 milionů

Jihočeští silničáři mají na zimu nakoupený posypový materiál za 75 milionů korun. Jde o 56 tisíc tun štěrku a 35 tisíc tun soli. SIlničáři udržují v kraji více než šest tisíc kilometrů vozovek. V tiskové zprávě o tom informovala Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

„Dobrou zprávu máme zejména pro Volarsko, kde jsme uvedli do provozu novou skladovací halu s kapacitou 600 tun soli a 1500 tun inertního materiálu. Obsluha celé oblasti tak bude daleko lepší a rychlejší,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

V okolí Volar na Prachaticku jsou silnice ve vyšší nadmořské výšce, kde častěji sněží a intenzivněji mrzne. Navíc oblastí vedou hlavní tahy na hraniční přechody s Německem.

„Správa a údržba silnic opravdu monitoruje situaci na našich silnicích 24 hodin denně, aby mohla na změnu počasí reagovat hned, jak je to možné. Proto prosím všechny řidiče o trpělivost,“ uvedl Krák.

Silničáři budou přes zimu využívat 198 posypových vozů, z tohon sedm nových. Kromě toho mají devět pluhů, 16 fréz a 73 nakladačů.

Krák dodal, že kompletní náklady na celou minulou zimní sezonu byly 290 milionů korun. Částka zahrnuje také náklady na mzdy a pohonné hmoty. Silničáři loni spotřebovali 22 tisíc tun soli a 40 tisíc tun inertního materiálu. Vzhledem k nárůstu cen se tak dají v letošním roce očekávat náklady o 20 až 25 procent vyšší.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, správa, počasí, Jihočeský, zima, materiál, Antonín Krák, ČSSD, Německo, okres Prachatice, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři mají na zimu nakoupený posypový materiál za 75 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.