Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V areálu krumlovského zámku cvičili záchranáři zásah u teroristického útoku

, aktualizováno 28. listopadu 2022, 15:49

Státní hrad a zámek Český Krumlov dnes obsadili policisté, hasiči a zdravotnicí. V dopoledních hodinách tam začalo cvičení, při kterém došlo na nádvoří k teroristickému útoku. Odpoledne záchranáři informovali, že cvičení skončilo.

Informovali o tom policisté na svém twitterovém účetu, kam přiložili krátké video. „Všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS) aktuálně zasahují na Státním zámku Český Krumlov, jde o cvičení, při kterém se řeší teroristický útok,“ informovala policie.

To potvrdili také jihočeští hasiči. „Zasahujeme společně s Policií ČR a ZZS Jihočeského kraje na státním zámku Český Krumlov..cvičíme teroristický útok,“ napsali na svůj facebookový profil

V odpoledních hodinách záchranáři potvrdili, že cvičení skončilo. „Úkolem cvičících složek bylo vyřešit výbuch nástražného výbušného systému na druhém nádvoří zámku, kde se v prostoru u pokladem výbuchem zraní velké množství osob. Kromě toho se v areálu zámku nacházelo kromě zaměstnanců také několik desítek návštěvníků na prohlídkových trasách, mezi kterými byl ozbrojený pachatel, jež si v průběhu záchranných prací vzal rukojmí. Cvičná situace gradovala nálezem druhého nástražného výbušného systému,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Zapojila se více než stovka profesionálů, 60 figurantů a přes 40 zásahových vozidel všech složek IZS. Akce skončila po kompletní záchraně a evakuaci zraněných osob.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje a ZZS Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu krumlovského zámku cvičili záchranáři zásah u teroristického útoku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.